εκτυπωση

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Κερασόπιτα ολικής με στέβια και κρέμα!!


Κερασόπιτα ολικής με στέβια και κρέμα!!


 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ 
  • 100 γρ βούτυρο αγελάδος  ή  λάδι καρύδας άοσμο
  • 55 γρ κρυσταλλική στέβια parana σε αναλογία 1:3
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ φαρίνα ολικής  ή  αλεύρι ζέας με 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • μια τσιμπιά αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ κεράσια χωρίς τα κουκούτσια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα ετοιμάσουμε την βάση.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με την στέβια και το αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε την φαρίνα ολικής μαζί με τις βανίλιες και το μπέικιν 
ανακατεύουμε καλά 
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι καρύδας στην μαρέγκα και σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι.

Ζυμώνουμε απαλά και το βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη

Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε φύλλο και το μεταφέρουμε σε ταρτιέρα ή φόρμα

  Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά και με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 15 λεπτά

Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά ανάβουμε το μάτι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά και δεν σταματάμε έως να βράση και να πήξει

Αφού έχουν περάσει τα 15 λεπτά και έχει ψηθεί η πίτα μας την βγάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Έπειτα ρίχνουμε πάνω την κρέμα που ετοιμάσαμε 


Έχουμε βγάλει τα κουκούτσια από τα πλυμένα κεράσια μας και διακοσμούμε την πίτα βάζοντας σε όλη την επιφάνεια.
Τελειώνουμε πασπαλίζοντας με στέβια άχνη ( την περνάμε απο το μούλτι ) και λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ

Αφού κρυώσει καλά την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν την απολαύσουμε



ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ stevia Parana ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ!!


Μαρία Κούρτη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...