εκτυπωση

Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


 

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410γρ
  • 1 δόση "ζαχαρούχο" με στέβια ( 150 γρ σκόνη άπαχο γάλα+150 γρ νερό+2 κ.γλ. υγρή στέβια parana+1 κ.σ. υγρή βανίλια) 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1,5 κ.σ σκόνη σαλέπι ( 15 γρ)
  • 1/2 κ.γλ. μικρά δάκρυα μαστίχας ή 3 μεγάλα δάκρυα
  • 1 κ.γλ. κρυσταλλική στέβια parana σε αναλογία 1:3
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης   ή   σφενδάμου   ή   μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο μας" βάζοντας σε ένα μπολ σκόνη γάλα, νερό, στέβια, βανίλια και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα

Βάζουμε σε κατσαρόλα το εβαπορέ μαζί με το σαλέπι και την μαστίχα αφού την χτυπήσουμε στο μούλτι ή σε γουδί μαζί με το 1 κουταλάκι κρυσταλλική στέβια

Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και συνεχώς έως να βράσει και να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζαχαρούχο μας , αλάτι , αγαύη 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας τακτικά
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα απο την κατσαρόλα αφού έχει κρυώσει αρκετά

Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 3 με 5 λεπτά και μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με καπάκι.

Το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά
Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι , κρεμώδες , λαστιχωτό   χωρίς ζάχαρη !!

Οπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν το σερβίρισμα αφήνουμε το μπολ εκτός κατάψυξης για 20 λεπτά τουλάχιστον

Ρίξτε από πάνω γλυκό κουταλιού βύσσινο με στέβια  ή  ελαφριά σως σοκολάτας 
( 1 κσ κακάο+1 κσ σκόνη γάλα+15 σταγόνες υγρή στέβια+2 κσ νερό) 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...