εκτυπωση

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Πίτα ολικής με κιμά σόγιας - μανιταριών

 Πίτα ολικής με κιμά σόγιας - μανιταριών

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

  • 6 μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ.τσ κιμά σόγιας
  • 1 φλ.τσ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  •  αλάτι - πιπέρι - μπαχάρια
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο


ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1 φλ.τσ. αλεύρι βρώμης
  • 1,5 φλ.τσ αλεύρι ντινκελ ολικής  ή  ζέας  
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Νερό όσο πάρει
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανάκι και τα βάζουμε στο μούλτι να πολτοποιηθούν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο , το σκόρδο και τα μανιτάρια  
Τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με κρασί
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας , 2 κούπες νερό ,  αλάτι , πιπέρι , μπαχαρικά και την σόγια αφού πρώτα την έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για 1 ώρα και έχουμε σουρώσει και στύψει καλά 
Χαμηλώνουμε την φωτιά , σκεπάζουμε και βράζουμε για 20 με 25 λεπτά 
Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά και να γίνει όπως κάνουμε τον κιμά!! 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και 1 φλ.τσ τυρί λάιτ τριμμένο
Ανακατεύουμε καλά

Τώρα θα ετοιμάσουμε την ζύμη για το φύλλο
Βάζουμε σε μπολ τα 2 άλευρα , αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε νεράκι ζυμώνοντας σιγά-σιγά

Όταν έχουμε μια ζύμη που κολλάει στα χέρια μας τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο , ζυμώνουμε απαλά και το ζυμάρι μας είναι έτοιμο!!

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ντινκελ το πάγκο μας, παίρνουμε το μισό ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο

Το απλώνουμε πάνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψί 
Ρίχνουμε τον κιμά σόγιας - μανιταριών και ανοίγουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι άλλο ένα φύλλο όπου το βάζουμε από πάνω

Λαδώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε αέρα στους 180 ή αντιστάσεις στους 200 έως να ξεροψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...