εκτυπωση

Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Μπουγάτσα ολικής με στέβια !!!




Μπουγάτσα ολικής με στέβια !!!



ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία φύλλα ολικής ( έχει 8 φύλλα)  
  • 1,5 λίτρο φρέσκο άπαχο γάλα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 110 γρ κρυσταλλική stevia Parana 1:3
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
  • 100 γρ λάδι μαζί με 100 γρ βούτυρο για τα φύλλα
  • Αχνη στέβια parana
  • κανέλα σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με στεβια . βανίλιες , αλάτι , σιμιγδάλι
Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως να βράσει και να πήξει

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις 2 κσ βούτυρο
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μη πιάσει από πάνω πέτσα και να κρυώσει ελαφρώς

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις πάνω-κάτω να προθερμανθεί

Ενώνουμε το λάδι με το λιωμένο βούτυρο 
Λαδώνουμε ένα ταψί 28 - 30 εκ και απλώνουμε το ένα φύλλο
Με ένα πινέλο ραντίζουμε το φύλλο και βάζουμε από πάνω το άλλο

Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας 
Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας με το μείγμα λαδιού-βούτυρο ανάμεσα

Τελειώνουμε λαδώνοντας και το τελευταίο φύλλο , κόβουμε σε λωρίδες και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά 


Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και ανασηκώνουμε  προσεκτικά τα πάνω φύλλα με μια σπάτουλα ( γι αυτό τα κόψαμε λωρίδες και όχι σε κομμάτια )

Πασπαλίζουμε με άχνη stevia Parana και κανέλα
Κατεβάζουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε και από πάνω!!


Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 



ή σε μεγαλύτερα !!



Απολαμβάνουμε την ωραιότερη μπουγάτσα με φύλλα ολικής και χωρίς ζάχαρη !!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...