εκτυπωση

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ & ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ !!!!


ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ & ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1φλ.τσ. λάδι 
1 φλ.τσ.χλιαρό γάλα 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1 κ.γλ. κανέλα 
1/2 κ.γλ.γαρίφαλο
1 κ.σ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3  ή  3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γλ μπέικιν 
2 αυγά 
3 ,5 - 4 κούπες αλεύρι ολικής 
2 κ.σ. χαρουπάλευρο 
εξτρα 2 κ.σ. γάλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ


2 φλ.τσ. νερό 
80 γρ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3  ή  200 γρ ζάχαρη καρύδας
1/2 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 
1 κ.γλ. κανέλα 
1/2 κ.γλ γαρίφαλο


Σε ενα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα με την στέβια/ζάχαρη καρύδας και την μαγιά.

Ανακατεύουμε καλά

Βάζουμε λάδι-κανέλα-γαρίφαλο-αυγά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τέλος βάζουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έως να γίνει μια μαλακιά ζύμη.

Κόβουμε στα 3 την ζύμη και παίρνουμε το ένα κομμάτι. 

Το βάζουμε σε άλλο μπολ και ρίχνουμε το χαρουπάλευρο και τις 2 κ.σ. γάλα.

 Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν καλά.

Κάνουμε ένα κορδόνι από την ζύμη με το ζαρουπάλευρο.

Με την άλλη ζύμη ανοίγουμε ένα μακρύ φύλλο και βάζουμε μέσα το κορδόνι ζύμης το σκούρο
Τυλίγουμε και έχουμε ένα μπαστούνι

Κόβουμε φετάκια , το πατάμε λίγο με το χέρι μας και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα

Αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό μέρος και ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά (όχι πιο πολύ)



Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και βράζουμε για 2 λεπτά

Οταν βγουν τα ροξάκια μας τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν 

Μετά ρίχνουμε το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να κολυμπήσουνε μέσα για 2 ώρες γυρίζοντας το κάθε ροξάκι κατά διαστήματα απο την άλλη μεριά.

Θα απορροφήσουν όλο το σιρόπι ...

Για πιο πλούσια γεύση περιχύνετε από πάνω με έξτρα σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...