εκτυπωση

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Γλυκό κουταλιού Περγαμόντο με στέβια


ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ φλούδες περγαμόντο
  • 1 κ.γλ. υγρή στέβια
  • 100 γρ  στεβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη σε αναλογία 1:3
  • 4 φλ.τσ. νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ. κόμι γκουάρ ( προαιρετικό )
  • σιρόπι αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα περγαμόντο και τα ξύνουμε στον τρίφτη 
( κρατάμε το ξύσμα σε μπολάκι στην κατάψυξη για κάποιο γλυκό)


τα κόβουμε σε λωρίδες και αφαιρούμε προσεκτικά ( κρατάμε την ψίχα για άλλη παρασκευή )
Τα τυλίγουμε και τα πιάνουμε με οδοντογλυφίδα


Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό
Οταν πάρει βράση μετράμε 5 λεπτά 
Χύνουμε το νερό και ξαναβάζουμε νεράκι να ξαναβράσουν για άλλα 5 λεπτά

Αυτό το κάνουμε στο σύνολο 3 φορές για να ξεπικρίσουν

Μετά την 3η φορά τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες
Βάζουμε 4 φλ.τσ. νερό , την υγρή και την κρυσταλλική στέβια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά 

Οταν μείνει  σχεδόν ένα  φλ.τσ  σιρόπι  ρίχνουμε τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι 

Οταν φτιάχνουμε σιρόπι με στέβια δυστυχώς δεν πήζει οπότε θα διαλύσουμε σε 1/2 φλ.τσ καυτό νερό 1/2 κ.γλ. κομι γκουάρ ( φυτικό πηκτικό)  ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κάτω από ένα σουρωτήρι ψιλό 

Βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα και βλέπουμε ότι το σιρόπι μας πήζει !!

Αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Αδειάζουμε το γλυκό μας σε βάζο όχι πολύ μεγάλο , ρίχνουμε το σιρόπι και καλύπτουμε έως πάνω με σιρόπι αγαύης 

Διατηρούμε στο ψυγείο και απολαμβάνουμε υπέροχο υγιεινό γλυκό κουταλιού χωρίς ζάχαρη!!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...