εκτυπωση

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ζεστό ταμπουλέ με μανιτάρια & πολλά λαχανικά



Ζεστό ταμπουλέ με μανιτάρια & πολλά λαχανικά



ΥΛΙΚΑ 

  • 1 φλ.τσ. Πλιγούρι με αποξηραμένα λαχανικά Anthili PASTA
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 μανιτάρια λευκά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φινόκιο
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμά
  • 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

Αυτό το ταμπουλέ ( πλιγούρι μέτριο ) απο Ανθήλη έχει μέσα τόσα πολλά αφυδατωμένα λαχανικά , μυρωδικά που από μόνο του είναι ένα φανταστικά νόστιμο προϊόν 

Θέλησα να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο , ένα υπέροχο υγιεινό πιάτο κατάλληλο για όλη την οικογένεια!!

Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και ψιλοκόβω κρεμμύδι , φινόκιο , φρέσκο κρεμμυδάκι 
μανιτάρια σε φετούλες , πιπεριά κομμένη λεπτά μπαστουνάκια και ανάβω την φωτιά



Σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά
Ρίχνω και το 1 φλ.τσ πλιγούρι ταμπουλέ Ανθήλη ανακατεύοντας καλά

Σβήνω με το κρασί 
Προσθέτω 2  φλ.τσ. νερό , αλάτι , πιπέρι , κουρκουμά , άνηθο  και το αφήνω να σιγοβράσει έως να πιει όλα του τα υγρά.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα με μοναδική γεύση !!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...