εκτυπωση

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Lemon Pie με στεβια


Lemon Pie με στεβια 


ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
  • 250 γρ μπισκότα βρώμης  χωρίς ζάχαρη ή ολικής χωρίς ζάχαρη
  • 30 γρ λάδι καρύδας άοσμο
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
  • 850 γρ νερό
  • 130 γρ χυμό λεμόνι
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 2 κγλ υγρή στεβια
  • 40 γρ λάδι καρύδας 
Σαντιγί χωρίς ζάχαρη για το γαρνίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τρίβουμε στο μουλτι τα μπισκότα και ρίχνουμε το άοσμο λάδι καρύδας
Ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι
Στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε ψυγείο

Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό , την υγρή στεβια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και περιμένουμε να ζεσταθεί αρκετά

Βάζουμε σε μπολάκι τους κρόκους, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και 5 κσ απο το καυτό υγρό της κατσαρόλας

Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα έως να πήξει

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το λάδι καρύδας (άοσμο)

Περιμένουμε λίγο να κρυώσει ανακατεύοντας και το ρίχνουμε στην φόρμα πάνω απο την βάση μπισκότο

Σε 15 λεπτά το βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες
Αφαιρούμε μετά το στεφάνι και γαρνίρουμε με σαντιγί 




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...