εκτυπωση

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

Απο τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!! 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 φλ.τσ. αλεύρι ολικής  ή Ντίνκελ ολικής ( ίσως και λίγο παραπάνω)
1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο  
Μπορείτε να βάλετε μόνο Ντίνκελ και όχι καλαμποκάλευρο 
1 κ.γλ.αλάτι
νεράκι όσο πάρει
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια , το αλάτι , το νεράκι ανακατεύουμε καλά και τελευταίο βάζουμε το λάδι
Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία ζύμη

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο  ή φρέσκο καθαρισμένο και βρασμένο για 10 λεπτά , καλά στημένο 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό   λευκό τυρί (φέτα λάιτ εως 12% λιπαρά  ή ανθότυρο)
1 αυγό
λίγο δυόσμο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αρκετό πιπέρι
αλάτι 



Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και ανοίγουμε ένα φύλλο 
το βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (σπανάκι— άνηθο ψιλοκομμένο— κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα— λάδι— πιπέρι- αυγό  - δυόσμο - αλάτι - πιπέρι ) 

Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος βάζουμε το τυρί ανακατεύοντας 2 γύρους ελαφριά.

Βάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε το επόμενο που θα μπει από πάνω.


Κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια  λαδώνουμε από πάνω ελαφρά  και ψήνουμε στους 180 αέρα για  30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο 



Το ταψάκι μου βγάζει 12 μεγάλα κομμάτια..για μεγαλύτερο ταψί απλά διπλασιάστε την δόση


Είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψετε!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...