Σοκολατοταχινόταρτα με βρώμη & φρούτα
Νηστίσιμο γλυκάκι χωρίς καθόλου ζάχαρη & γαλακτοκομικά
ΥΛΙΚΑ για την βάση
- 2 κ.σ άλιωτο λάδι καρύδας
- 1 φλ.τσ. πίτουρο βρώμης
- 1/2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο ( καρύδα τριμμένη)
- 1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
- 125 γρ σοκολάτα με στέβια
- 100 γρ ταχίνι
- 1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
- 2 κ.σ. χοντροκομμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση
Βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε μπρίκι και το ζεσταίνουμε να λιώσει
Σε ένα μπολ βάζουμε πίτουρο βρώμης - καρύδα - Αγαύη και ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μικρό ταψάκι
Ψήνουμε στους 180 αέρα για 10 λεπτά και πάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα
Λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι , την Αγαύη , τα ψιλοκομμένα φρούτα , το φουντούκι ή αμύγδαλο και τέλος το ταχίνι
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε στο ταψάκι με την έτοιμη ψημένη βάση
Απλώνουμε όμορφα , αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 1 ώρα περίπου πριν το απολαύσουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου