ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ
Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ
1φλ.τσ. χλιαρό γάλα1 φλ.καφέ λάδι
1 φλ.τσ. νερό
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά ( ή 2 φακελάκια ξηρή)
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
350 γρ αλεύρι Ντίνκελ + 350 φαρίνα ολικής
λίγο σουσάμι
1 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας
350 γρ αλεύρι Ντίνκελ + 350 φαρίνα ολικής
λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με χλιαρό νερό και βάζουμε την ζάχαρη καρύδας μαζί με 3 κ.σ. φαρίνα
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά
Προσθέτουμε μετά το αλάτι - το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ( αν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε φαρίνα)
Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Κρατάμε λίγο από στο ζυμάρι για να κάνουμε σχεδιάκια και το υπόλοιπο το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού
Το πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί
Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε κάνουμε διάφορα σχέδια και στολίζουμε το ψωμάκι μας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και το ξεχνάμε για 3 με 4 ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Ο φούρνος μας στους 50 βαθμούς αντιστάσεις είναι το πιο ιδανικό!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου