Πανακοτα εύκολη στην στιγμή
ΥΛΙΚΑ
- 2 ποτήρια γάλα 1,5 % λιπαρά
- 2 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 10 γρ ζελατίνη ( 5 φύλλα των 2 γρ )
- 20 σταγόνες υγρή στεβια
- 1 βανίλια
Ζεσταίνουμε καλά το 1 απο τα 2 ποτήρια γάλα
Έχουμε μουλιάσει για 3 λεπτά σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης
Τα στύβουμε και τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας καλά
Προσθέτουμε στεβια, βανίλια , γιαούρτι και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά
Ρίχνουμε μέσα το άλλο 1 ποτήρι γάλα παγωμένο , ανακατεύουμε ελαφρά και μοιράζουμε σε μπολ
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες τουλάχιστον
Αν το θέλουμε σοκολατένιο μπορούμε να βάλουμε στο ζεστό γάλα στην αρχή 2 κ.σ. κακάο και 6 παραπάνω σταγόνες υγρή στεβια
Απολαμβάνουμε πανακοτα παγωμένη με σιρόπι αγαύης απο πάνω ή σιρόπι απο γλυκό κουταλιού με στέβια!!
Εχω βάλει σιρόπι και γλυκό κουταλιού βύσσινο που το λατρεύω
Εύκολο , γρήγορο , νόστιμο γλυκάκι για τους λάτρεις του είδους
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου