εκτυπωση

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ψωμί ολικής με αλεύρι Κάνναβης


Ψωμί ολικής με αλεύρι Κάνναβης 



ΥΛΙΚΑ
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 270 γρ  αλεύρι Ντίνκελ ολικής
  • 80 γρ αλεύρι κάνναβης
  • 8 - 10 γρ αλάτι 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ το χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα την ξηρή μαγιά
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να διαλυθεί

Ρίχνουμε το αλεύρι ντίνκελ ολικής, το αλεύρι κάνναβης, το αλάτι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά 

Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Εχουμε προθερμάνει λίγο απο πριν τον φούρνο μας στους 50 βαθμούς

Αδειάζουμε την ζύμη αυτή λοιπόν σε λαδωμένη φόρμα που έχουμε πασπαλίσει σουσάμι

Η ζύμη δεν είναι πολύ σφιχτή και κολλάει γι αυτό και την δουλεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα

Ρίχνουμε απο πάνω λίγο σουσάμι και βάζουμε την φόρμα στον προθερμασμένο στους 50 βαθμούς φούρνο αφού όμως τον έχουμε κλείσει!!! 

Αφήνουμε για 2 ώρες

Μετά ανάβουμε τον φούρνο στους 170 με 180 αντιστάσεις και ψήνουμε
Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο

Υπέροχο υγιεινό ψωμάκι ολικής με όλα τα θρεπτικά συστατικά απο το αλεύρι κάνναβης

το Αλεύρι Κάνναβης δεν περιέχει γλουτένη ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή περίπου 29% πλήρη πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι επίσης το πλουσιότερο αλεύρι σε φυτικές ίνες, από όλα τα αλεύρια σιτηρών, περιέχοντας περισσότερο από 40% αδιάλυτες ίνες.
Το Αλεύρι Κάνναβης συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας επειδή περιέχει:
Φώσφορο, το οποίο συμβάλλει στη:
φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών
ισορροπία ενέργειας-μεταβολισμού
συντήρηση υγιών οστών και δοντιών
Μαγνησίο, το οποίο συμβάλλει στη:
φυσική λειτουργία των μυών
διαδικασία πρωτεϊνοσύνθεσης
φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
μείωση της κόπωσης και κούρασης
Ωμέγα 3, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.


1 σχόλιο:

  1. Τι αναλογα με το φουρνο του αγαπητη δωστε ενα προσδιορισμό, μπορει καποιος να ειναι πρωτη φορα που ψηνει ψωμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...