εκτυπωση

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ & ΣΤΕΒΙΑ


Συνταγή Μαρία Κούρτη


ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

για ταψί που βγάζει 9 μεγάλα κομμάτια ή 18 πιο μικρά

  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ γιαούρτι 2%
  • 50 γρ ελαιόλαδο 
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλυκού Σμυρνιό (μείγμα μπαχαρικών) αλλιώς 1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη + 1/2 κ.γλ. τζίτζερ + 1/2 κ.γλ κακουλέ
  • 1 γεμάτο κ.γλυκού σκόνη κανέλα 
  • 10 κ.σούπας πίτουρο βρώμης ψιλό
  • 80 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3  ή  250 γρ ζάχαρη καρύδας 
  • Προαιρετικά μια χούφτα καρύδια χοντροκομένα, μια χούφτα πίνατς, μια χούφτα αμύγδαλο φιλέ και μια χούφτα σταφίδες ή ψιλοκομμένους χουρμάδες
ΥΛΙΚΑ που θα χρειαστούν για το ψήσιμο της κολοκύθας
  1. 1 κολοκύθα 1220 με 1250 
  2. 50 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
  3. 100 γρ ζάχαρη καρύδας ή 40γρ στεβια σε αναλογία 1:3
  4. 1 κ.σούπας κοφτή κανέλα
  5. λίγο γαρίφαλο σκόνη ή 1 κ.γλυκού μείγμα Σμυρνιό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας ή στεβια, κανέλα, γαρίφαλο, σμυρνιό και ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε ταψί  και ψήνουμε αντιστάσεις 180 μεσαία σχάρα για 35 λεπτά 


Ετοιμάζουμε τώρα την ζύμη που θα ρίξουμε πάνω!!
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε αυγά με στεβια ή ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά για 2 με 3 λεπτά

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ακόμα για 2 λεπτά.

Αφού η κολοκύθα μας έχει ψηθεί αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και από πάνω αν θέλουμε (εγώ έβαλα) τους ξηρούς καρπούς


Τώρα ρίχνουμε από πάνω την ζύμη και με κουτάλι καλύπτουμε απαλά όλο το ταψί



Ψήνουμε αντιστάσεις μεσαία σχάρα 180 για 30 λεπτά!!



Αφήνουμε να κρυώσει για 2 με 3 ώρες και απολαμβάνουμε όπως είναι το κομμάτι 

ή ανάποδα !!


Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...