Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
για ταψί που βγάζει 9 μεγάλα κομμάτια ή 18 πιο μικρά
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι 200 γρ γιαούρτι 2%
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλυκού Σμυρνιό (μείγμα μπαχαρικών) αλλιώς 1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο σκόνη + 1/2 κ.γλ. τζίτζερ + 1/2 κ.γλ κακουλέ
- 1 γεμάτο κ.γλυκού σκόνη κανέλα
- 10 κ.σούπας πίτουρο βρώμης ψιλό
- 80 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3 ή 250 γρ ζάχαρη καρύδας
- Προαιρετικά μια χούφτα καρύδια χοντροκομένα, μια χούφτα πίνατς, μια χούφτα αμύγδαλο φιλέ και μια χούφτα σταφίδες ή ψιλοκομμένους χουρμάδες
ΥΛΙΚΑ που θα χρειαστούν για το ψήσιμο της κολοκύθας
- 1 κολοκύθα 1220 με 1250
- 50 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας άοσμο
- 100 γρ ζάχαρη καρύδας ή 40γρ στεβια σε αναλογία 1:3
- 1 κ.σούπας κοφτή κανέλα
- λίγο γαρίφαλο σκόνη ή 1 κ.γλυκού μείγμα Σμυρνιό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κομμάτια όπως κόβουμε τις πατάτες φούρνου
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας ή στεβια, κανέλα, γαρίφαλο, σμυρνιό και ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε αντιστάσεις 180 μεσαία σχάρα για 35 λεπτά
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε αυγά με στεβια ή ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά για 2 με 3 λεπτά
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ακόμα για 2 λεπτά.
Αφού η κολοκύθα μας έχει ψηθεί αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και από πάνω αν θέλουμε (εγώ έβαλα) τους ξηρούς καρπούς
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου