εκτυπωση

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΤΑΡΤΑ ΜΕ MIX 1 ( μείγμα φυτικών Ινών ) & ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

 



Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ ΤΑΡΤΑΣ
  • 1 αυγό
  • 50 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο
  • λίγη σκόνη βανίλιας ή 5 σταγόνες άρωμα βανίλια
  • 80 γρ mix 1 ( μείγμα φυτικών ινών) χωρίς υδατάνθρακες
ΓΕΜΙΣΗ ΤΑΡΤΑΣ



ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ 
  • 1 κ.σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
  • σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας μπλούμπερυ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία .Βάζουμε σε μπολ το αυγό με την ζάχαρη καρύδας, βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά.

Ρίχνουμε το λάδι καρύδας ( ΟΧΙ ζεστό!! ) και ανακατεύουμε πολύ καλά

Τέλος ρίχνουμε το μιξ 1 και με το χέρι μας ζυμώνουμε απαλά.

Απλώνουμε την ζύμη σε ταρτιέρα ( ή μικρές φόρμες για ταρτάκια ή τετράγωνη φόρμα σιλικόνης 22εκ ) 

Η ζύμη είναι σαν πλαστελίνη οπότε με τα δάχτυλα την απλώνουμε όμορφα ανασηκώνοντας τα πλαϊνά να γίνει σαν φωλιά που θα υποδεχτεί την κρέμα αργότερα!!


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, 160 βαθμούς (οχι παραπάνω) για 15 με 20 λεπτά 


Την βγάζουμε απο την φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς!! 
Ετοιμάζουμε τώρα την κρέμα στιγμής μους Ανθήλη με στεβια σύμφωνα με τις οδηγίες!! 
Θέλει ΜΟΝΟ 300 γρ γάλα και χτύπημα στο μιξερ για 7 λεπτά !!

Μέσα στην κρέμα έβαλα και λίγες σταγόνες άρωμα πορτοκάλι

Απλώνω πάνω στην τάρτα την κρέμα, όσο χρειαστεί για να την καλύψω!! Δεν την έβαλα όλη!!


Βάζω την μαρμελάδα πορτοκάλι με μπολάκι και ρίχνω 2 κ.σούπας νερό.
Ανακατεύω καλά και με κουταλάκι κάνω γραμμές πάνω στην τάρτα μου

Ενδιάμεσα ρίχνω σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και μπλούμπερυ


Απολαύστε το !!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...