εκτυπωση

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

ΚΕΙΚ ΑΦΡΑΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

ΚΕΙΚ ΑΦΡΑΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ καλαμποκέλαιο
  • 5 αυγά
  • 270 γρ κρυσταλλική στέβια Parana σε αναλογία 1:1 
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 200 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ άπαχο φρέσκο γάλα
  • 430 γρ φαρίνα ( αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 
αν επιλέξετε να βάλετε φαρίνα ολικής θα είναι 350 γρ
  • 20 γρ μπείκιν παουντερ
  • ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι 
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ξεχωρίζουμε  τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια
Βάζουμε  στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα την οποία αφαιρούμε από τον κάδο και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ

Ρίχνουμε στον κάδο το βούτυρο ( να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς λιωμένο) μαζί με το λάδι και την στέβια

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για ακριβώς 6 λεπτά

Αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι της παρασκευής του κέικ και πρέπει βούτυρο με στεβια να γίνουν μια αφράτη κρέμα!!

Ρίχνουμε τώρα έναν-εναν τους κρόκους , βανίλια , γιαούρτι , γάλα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε την φαρίνα με το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκάλι

Αφαιρούμε τον κάδο από το μιξερ και με μια σπάτουλα τώρα θα ανακατεύουμε απαλά ρίχνοντας εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-μπεικιν-ξύσμα  και  μαρέγκα 

Ανάβουμε τον φούρνο 160 αέρα ή 180 αντιστάσεις

Βουτυροαλευρώνουμε 2 φόρμες μικρές ή μια μεγάλη και ρίχνουμε το μείγμα

Αν θέλουμε να το κάνουμε δίχρωμο με σοκολάτα τότε κρατάμε μια μικρή ποσότητα μείγμα , ρίχνουμε 2 κ.σ. κακάο , 1 κ.σ. στέβια και 3 κ.σ. γάλα 
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε στη μέση της φόρμας ενδιάμεσα από το μείγμα βανίλιας 

Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά 

Υπέροχο αφράτο κέικ με όλη την γεύση και τις μισές θερμίδες!!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...