εκτυπωση

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

 

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  •  80 γρ Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 
  • 3 γεμάτες κ.σ. βιολογική ζάχαρη καρύδας 
  • 1 φλ.τσ. ( 100 γρ ) βρώμη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μαζί με κράμπερι
  • 60 γρ φουντούκια
  • 10 χουρμάδες
  • 50 γρ νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑ

  • 100 γρ φουντούκια
  • 1 συσκευασία 250 γρ φυτική σαντιγί με χαμηλά λιπαρά στο σιδερένιο κουτί  (παγωμένο)
  • 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ (παγωμένο)
  • 100 γρ   Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας 
  • 50 γρ  σκόνη κακάο
  • 130 γρ  βιολογική ζάχαρη καρύδας της 
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
100 γρ φουντούκια + 3 κ.σ. βιολογική ζάχαρη καρύδας για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το κακάο

Βάζουμε στο μούλτι βρώμη - ανάμεικτους ξηρούς καρπούς - βανίλια - φουντούκια- κανέλα και ζάχαρη καρύδας

Τα σπάμε ελαφρά με 3 - 4 χτυπήματα ( να μην γίνουν σκόνη) και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το λάδι καρύδας+κακάο

Προσθέτουμε και το νεράκι ( 50 γρ=1 φλ.καφέ)  καθώς και τους χουρμάδες κομμένους σε πολύ μικρές φετούλες ...ανακατεύουμε πολύ καλά
Το βάζουμε σε φόρμα 24 εκ. με αποσπόμενο στεφάνι απλώνοντας καλά την βάση και τα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 7 λεπτά ακριβώς!! 


Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα 
Βάζουμε στο μούλτι τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε διακεκομένα εως να γίνουν σκόνη.

Ρίχνουμε το λάδι καρύδας ( λιωμένο ) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά 
Το αφήνουμε στην άκρη για να το προσθέσουμε αργότερα

Στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική σαντιγί απο το σιδερένιο κουτί και ξεκινάμε να χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα ρίχνοντας πολύ αργά το παγωμένο εβαπορέ όλο

Προσθέτουμε το κακάο , βανίλια και το μείγμα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας ( να έχει κρυώσει πολύ καλά η βάση)

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να καραμελώσουμε τα φουντούκια

Σε ενα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα φουντούκια μας ολόκληρα
Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας και τα ψήνουμε για 5 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς 
 ( ενδιάμεσα τα κουνάμε ελαφρά να ανακατευτούν) 

Αφήνουμε τα κρυώσουν και τα ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια

Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες , αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι της φόρμας και απολαμβάνουμε ένα γλυκό  χωρίς ζάχαρη , βούτυρο , αυγά απόλυτα υγιεινό και χωρίς πολλές ενοχές!!


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...