εκτυπωση

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Σοκολατένια τούρτα μαρέγκα με φουντούκια & φράουλα


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ 

χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστα λιπαρά!!!

Πλησιάζει η μέρα των ερωτευμένων !!!Απολαύστε με τον "Βαλεντίνο-α" σας μια υπέροχη τούρτα με βάση σοκολατένια μαρέγκα σαντιγί , φουντούκια και σως φράουλα 

Ολα αυτά φυσικά χωρίς ζάχαρη !!!!

Μόνο με στέβια και ελάχιστα λιπαρά..

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  • 3 ασπράδια 
  • 50 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 
  • 15 γρ κακάο
  • 35 γρ κορν φλαουρ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 250 γρ φυτική σαντιγή ( στο σιδερένιο κουτί)
  • 250 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 2 κ.σ. στέβια (1:3)
  • 100 γρ φουντούκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
  • 10 κατεψυγμένες φράουλες
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. στέβια ( 1:3)    


Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 100 βαθμούς αέρα

Σε καθαρό κάδο του μίξερ ( προσοχή να είναι στεγνός)  ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και το χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα

Όταν αρχίσει να ασπρίζει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και σιγά-σιγά την στέβια συνεχίζοντας το χτύπημα 


Όταν πάρει αυτή την υφή ( να στέκεται ) ρίχνουμε τις βανίλιες , το κακάο και το κορν φλαουρ χτυπώντας το ελάχιστα να ενωθούν και αποσύρουμε τον κάδο

Παίρνουμε ενα τσέρκι ή φόρμα σε σχήμα καρδιάς και αδειάζουμε την σοκολατένια μαρέγκα μας

Ψήνουμε στους 100 στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 50 λεπτά ακριβώς
Δεν θέλουμε να γίνει τραγανή πολύ όπως η πάβλοβα γι αυτό και δεν ψήνουμε παραπάνω

Βγάζουμε από τον φούρνο , αφήνουμε ελάχιστα και αφαιρούμε από την φόρμα ή τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού πιέζοντας τα πλαϊνά

  
Για να φτιάξουμε την σαντιγί μας όπως θα ξέρετε εγώ πάντα χρησιμοποιώ την φυτική σαντιγι στο σιδερένιο κουτί και εβαπορέ λάιτ

Ρίχνουμε λοιπόν πρώτα την σαντιγί αρχίζουμε να χτυπάμε στο δυνατό και σιγά - σιγά ρίχνουμε το εβαπορέ και την στέβια

Σε 2 λεπτά έχουμε μια υπέροχη αφράτη σαντιγί

Αποσύρουμε το μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια χοντροκομμένα ( κρατάμε λίγα )

Βάζουμε με κουτάλι την σαντιγί πάνω στην σοκολατένια μαρέγκα μας ( δεν χρειάζεται να την στρώσουμε)

Απο πάνω ρίχνουμε τα φουντούκια που κρατήσαμε

Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σος βάζοντας τις κατεψυγμένες φράουλες σε κατσαρολάκι μαζί με το νερό και την στέβια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως να φύγουν τα πολλά υγρά

Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε ή λιώνουμε με το πιρούνι τις φράουλες

Ρίχνουμε την σος στην τούρτα μας   και διακοσμούμε όπως θέλουμε


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ .....ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...