Ταρτάκια με στεβια
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- 200 γρ αλεύρι αμυγδάλου ( αμυγδαλόσκονη)
- 100 γρ αλεύρι βρώμης
- 40 γρ κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 100 γρ λάδι καρύδας άοσμο ή λάδι ελαφρύ
- (προαιρετικά) λίγες σταγόνες βρώσιμο άρωμα βουτύρου
ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
- 500 γρ γάλα με ελάχιστα λιπαρά
- 30 γρ κορν φλάουρ
- 3 κσουπας κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- ( προαιρετικά) λίγες σταγόνες άρωμα βουτύρου & creme patisserie
- 1 κ.σ βούτυρο αγελάδος
ΣΑΝΤΙΓΙ
- 1 συσκευασία morfat cream 250 γρ
- 100 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
- 1 κ.γλ. κρυσταλλική στεβια σε αναλογία 1:3
Πρώτα θα φτιάξουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά , ανακατεύουμε και προσθέτουμε αυγό και λάδι
Ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό
Παίρνουμε φορμάκια κατά προτίμηση σιλικόνης , παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης και την βάζουμε στο φορμάκι
Με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε προσεκτικά ώστε να γεμίσουν τα πλαϊνά και να γίνει σαν καλαθάκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 10 με 12 λεπτά το πολύΤα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Τα ξεφορμάρουμε και ξεκινάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ΟΛΑ τα υλικά μαζί στο κρύο γάλα , το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα έως να πήξη !!
Απλά και εύκολα χωρίς κουραστικές διαδικασίες ...
Όταν είναι έτοιμη την καλύπτουμε με μεμβράνη ( να ακουμπάει στην κρέμα) και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Στον κάδο του μιξερ βάζουμε την παγωμένη morfat μαζί με την στεβια και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας πολύ αργά μέσα το εβαπορέ
Σε 3 λεπτά θα έχουμε μια υπέροχη σαντιγί όχι πολύ γλυκιά αλλά υπάρχει λόγος γι αυτό!!
Αφου έχει κρυώσει πολύ καλά η κρέμα την αφρατεύουμε με το σύρμα χτυπώντας την καλά και προσθέτουμε μέσα την μισή σαντιγί που φτιάξαμε !!
Ανακατεύουμε πολύ καλά , σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον
Η πρότασή μου είναι να φτιάξετε ταρτάκια , κρέμα , σαντιγί την 1 μέρα , να μπουν ψυγείο οι κρέμες και την επόμενη να στήσετε !!
Θέλουμε παγωμένη κρέμα και σαντιγί!!
Βάζουμε μέσα στις βάσεις πρώτα κρέμα , μετά ροζέτες σκέτη σαντιγί και διακοσμούμε με αποξηραμένα φρούτα , γλυκό κουταλιού με στέβια , ξηρούς καρπούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου