Εργολάβοι ( αμυγδαλωτά) με στέβια
ΥΛΙΚΑ
Για 10 με 15 κομμάτια
- 150 γρ αμύγδαλο λευκό
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 βανίλιες
- 60 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
- μια τσιμπιά αλάτι
- λίγες σταγόνες εσανς πικραμύγδαλο
- φιλέ αμυγδάλου για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Είναι το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκάκι!!
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 160 αέρα ή 170 αντιστάσεις
Ρίχνουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μαζί με την στέβια και τις βανίλιες
Χτυπάμε πολύ καλά ώστε να γίνουν σκόνη
Βάζουμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως να γίνουν μια πολύ σφιχτή μαρέγκα
Ρίχνουμε μέσα στην μαρέγκα λίγες σταγόνες εσανς αμυγδάλου , το μείγμα αμυγδάλου από το μούλτι και μια σπάτουλα ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω έως να ενωθούν
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ( αν δεν έχουμε δεν πειράζει θα τα βάλουμε με κουτάλι)
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και κάνουμε σχήματα στρογγυλά ή μακρόστενα
Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε ΜΟΝΟ για 15 με 20 λεπτά
Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσουν και τα αφαιρούμε από την λαδόκολλα
Γίνονται από έξω τραγανά και μέσα μαστιχωτά και αφράτα!!
Υπεροχο γλυκο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα,μπορώ να βάλω στέβια 1:5 αν ναι πόση ποσότητα να ρίξω μέσα στο μειγμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίθανα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗθελα να ρωτήσω, αν το πικραμύγδαλο είναι υποχρεωτικό και αν ναι, με τί άλλο θα μπορούσε να αντικατασταθεί... !
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοια στεβια χρησιμοποιειτε ? Εχω sukrin gold 1:1 , μπορω να την βαλω ?
ΑπάντησηΔιαγραφή