ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 250 γρ βούτυρο αγελάδος ή κατσικίσιο
- 100 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
- 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας
- 1 κ.γλ. κακουλέ
- 2 κ.γλ. μαχλέπι
- ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
- 100 γρ άπαχο γάλα
- 50 γρ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 380 γρ φαρίνα ολικής ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του) ή Ντίνκελ αλεύρι μαζί με 1 γεμάτη κ.σουπας μπέικιν πάουτερ
- στεβια άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ζυγίζουμε όλα μας τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα κοντά μας
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο μπολ του μιξερ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα
Το αφήνουμε
στην άκρη σε ένα μπολ και στον κάδο βάζουμε το βούτυρο ( να είναι σε
θερμοκρασία δωματίου ) μαζί με τα 90 γρ στέβια..
(τα υπόλοιπα 10γρ τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την μαστίχα-κακουλέ-μαχλέπι και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη)
Χτυπάμε λοιπόν βούτυρο και στέβια για 5 λεπτά στο δυνατό να γίνει μια υπέροχη κρέμα!!
Συνεχίζοντας
το χτύπημα ρίχνουμε τους 2 από τους 5 κρόκους που έχουμε κρατήσει , το
γάλα το κονιάκ , το ξύσμα πορτοκάλι , τις βανίλιες και το μείγμα
μυρωδικών που ετοιμάσαμε στο μούλτι
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ
Ρίχνουμε την φαρίνα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω να ομογενοποιηθεί
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας 160 αέρα ή 180 αντιστάσεις
Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 ή 28εκ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ
Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
Βάζουμε ένα μαχαιράκι μέσα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά!!
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε
Στολίζουμε όπως θέλουμε!!
Πασπαλίζουμε
με άχνη στεβια και φτιάχνουμε γλάσο με 2 κ.σ άχνη στέβια + 1 κ.σ
κακάο + 1,5 κσ νερό και με κορνέ γράφουμε την νέα χρονιά!!
Την θελω ετοιμη.....
ΑπάντησηΔιαγραφή