Ζεστό ταμπουλέ με μανιτάρια & πολλά λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλ.τσ. Πλιγούρι με αποξηραμένα λαχανικά Anthili PASTA
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 μανιτάρια λευκά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 φινόκιο
- 1/2 κ.γλ. κουρκουμά
- 1 σφηνάκι ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι - πιπέρι
Αυτό το ταμπουλέ ( πλιγούρι μέτριο ) απο Ανθήλη έχει μέσα τόσα πολλά αφυδατωμένα λαχανικά , μυρωδικά που από μόνο του είναι ένα φανταστικά νόστιμο προϊόν
Θέλησα να το κάνω ακόμα πιο νόστιμο , ένα υπέροχο υγιεινό πιάτο κατάλληλο για όλη την οικογένεια!!
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και ψιλοκόβω κρεμμύδι , φινόκιο , φρέσκο κρεμμυδάκι
μανιτάρια σε φετούλες , πιπεριά κομμένη λεπτά μπαστουνάκια και ανάβω την φωτιά
Σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά
Ρίχνω και το 1 φλ.τσ πλιγούρι ταμπουλέ Ανθήλη ανακατεύοντας καλά
Σβήνω με το κρασί
Προσθέτω 2 φλ.τσ. νερό , αλάτι , πιπέρι , κουρκουμά , άνηθο και το αφήνω να σιγοβράσει έως να πιει όλα του τα υγρά.
τελεια σελιδα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή