Ταρτάκια βρώμης με μπεσαμέλ τυριού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ( 10 μικρά ή 5 μεγάλα )
- 1 φλ.τσαγιού έτοιμο πίτουρο βρώμης με αποξηραμένα λαχανικά Anthili Pasta
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι καρύδας
- 1 αυγό
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- αλάτι - πιπέρι - σκόνη σκόρδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΥΡΙΟΥ
- 2 ποτήρια γάλα ελαφρύ
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
- αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο
Το πίτουρο Anthili Pasta περιέχει : ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΚΑΡΟΤΟ,ΜΑΪ ΝΤΑΝΟΣ,ΣΠΑΝΑΚΙ,ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ,Μ ΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΒΕΓΚΕΤΑΣ,ΑΛΑΤΙ.
Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια βάζουμε σε ενα μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά
Το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά παίρνουμε φορμάκια για ταρτάκια ή φορμάκια σιλικόνης και βάζουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα
Πιέζουμε στο κέντρο και στα πλαϊνά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180 στην μεσαία σχάρα για 15 με 20 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στην κάτω σχάρα
Τα βγάζουμε από τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν
Για να φτιάξουμε την μπεσαμέλ τυριού βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα , κορν φλάουρ , αυγά , αλάτι , μοσχοκάρυδο και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά
Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς περιμένουμε να βράσει και να πήξει
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το 1 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο και το τυρί κρέμα
Ανακατεύουμε με το σύρμα καλά
Τώρα θα περιμένουμε να κρυώσει ώστε να γεμίσουμε τα ταρτάκια μας όμως το πιο βασικό είναι μέχρι να κρυώσει να ανακατεύουμε αργά με το σύρμα για να γίνει αφράτη και να μη μας κάνει κρούστα!!
Σε 5 λεπτά έχει κρυώσει και είναι έτοιμη ώστε να την βάλουμε σε κορνέ και να γεμίσουμε τα ταρτάκια μας !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου