Κέικ σοκολάτας με πίτουρο βρώμης σιροπιαστό
ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ κακάο
- 100 γρ σκόνη άπαχο γάλα
- 150 γρ νερό
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. μπέικιν παουντερ
- 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
- 1 κ.γλ. = 45 σταγόνες υγρή στεβια
- 10 σταγόνες άρωμα μπράντυ και 10 σταγόνες άρωμα πανετονε ( αν δεν έχετε αρώματα βάλτε 1 σφηνάκι κονιάκ και 2 βανίλιες)
- σιρόπι σφενδαμου ή αγαύης για το σιρόπιασμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ κακάο - σκόνη γάλα - υγρή στέβια - νερό και με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά
Προσθέτουμε τα αυγά - ελαιόλαδα - αλάτι - αρώματα - μπέικιν - πίτουρο βρώμης
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Οταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω σιρόπι σφένδαμου ή αγαύης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου