Πάστες ταψιού με στεβια
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπανι
- 3 αυγα και 3 ασπραδια-
- 2 κ.σ.στεβια 1:3 ή 1 κ.γλ υγρη στεβια-
- 5 κ.σ.φαρινα ολικης-
- 4 κ.σ.κακαο-
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο-
- 1 βανιλια
- ΣΙΡΟΠΙ
- 300γρ νερο-
- 1/2 φλ,τσ στεβια 1:3 ή 1 κ.γλ υγρή στεβια-
- 1 βανιλια-
- 2 κ.σ. κονιακ-
- 1 κ.γλ. λεμονι
- ΚΡΕΜΑ
- 2 κονσερβες φυτικη σαντιγί (αγλυκη) στο σιδερένιο κουτί παγωμένη
- 1 εβαπορε λαιτ παγωμένο-
- 2 κσ στεβια 1:3 -
- 1 βανιλια
- ΓΚΑΝΑΖ
- 200γρ σοκολατα με στεβια -
- 200γρ εβαπορε λαιτ.
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε πολυ καλά τα υλικά για το παντεσπάνι
Βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε στους 180 για μόνο 10 λεπτα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε απο την φωτιά.
Βγάζουμε απο το φούρνο το ψημένο παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε πάνω το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε στο καδο του μιξερ ( ή μιξερ χειρος) τα υλικά κρέμας και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την γκαναζ δηλαδή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το εβαπορέ και ζεσταίνουμε έως να λιώσει εντελώς ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και περιχύνουμε πάνω απο την κρέμα
Αφήνουμε αρκετή ώρα στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε ίσα κομμάτια
Δοκιμαστε Τη...αξίζει και είναι πολύ εύκολη
Τι διαστάσεις το ταψί?
ΑπάντησηΔιαγραφή