Πάστα μήλου με stevia χωρίς άλευρα ( 12 πάστες)
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΗΛΟΥ
- 4 αυγά
- 2 κ.σ κρυσταλλική στεβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη σε αναλογία 1:3
- 6 κ.σ ίνες μήλου
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- μια τσιμπιά αλάτι
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. πρωτεΐνη γάλακτος ή 2,5 κ.σ σκόνη άπαχο γάλα
- 2 κ.γλ μπέικιν παουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 300 γρ νερό
- 80 γρ κρυσταλλική στεβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη σε αναλογία 1:3
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. σκόνη κανέλα Κευλάνης
- μια τσιμπιά σκόνη γαρίφαλο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
- 2 σιδερένιες συσκευασίες φυτική κρέμα ( Morfat ) παγωμένες
- 1 εβαπορέ λάιτ παγωμένο
- 2 κ.σ. κρυσταλλική στεβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη σε αναλογία 1:3
- 1 βανίλια
ΓΚΑΝΑΖ
- 225 γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
- 225 γρ εβαπορέ λάιτ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μιξερ, δυνατή ταχύτητα τα αυγά με γιαούρτι, στεβια, αλάτι για 5 λεπτά
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, βανίλια, πρωτεΐνη γάλακτος , ίνες μήλου και μπέικιν
Όταν ενσωματωθούν καλά σταματάμε το μιξερ
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί μεσαίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 με 180 αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας ολα τα υλικά σε κατσαρολάκι και βράζουμε 2 λεπτά
Οταν βγει το παντεσπάνι μας το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως το επίσης ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει
Ετοιμάζουμε την σαντιγί μας αδειάζοντας τα σιδερένια κουτιά στον κάδο του μίξερ της φυτικής παγωμένης κρέμας και αρχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά
Προσθέτουμε την στεβια, βανίλια , χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε αργά-αργά το επίσης παγωμένο εβαπορέ
Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά κι έχουμε μια υπέροχη, αφράτη σαντιγί !!
Την αδειάζουμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι μήλου , απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα
Για να ετοιμάσουμε την γκαναζ βάζουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ να κάψει , αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα γάλακτος με στεβια κομμένη
Αφήνουμε 1 λεπτό, ανακατεύουμε πολύ καλά εως να λιώσει εντελώς και την αφήνουμε 2 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Βγάζουμε το ταψί με το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την γκανάζ
Την απλώνουμε καλά και βάζουμε ξανά ψυγείο για 5 με 6 ώρες
Κόβουμε σε κομμάτια ( 12 με 16 πάστες) και σε κάθε κομμάτι βάζουμε αν θέλουμε "καραμελωμένα" φετάκια μήλου
"ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΕΤΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ"
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετούλες + 3 κσ ζάχαρη καρύδας
Βάζουμε ενα τηγανάκι να κάψει και ρίχνουμε την ζάχαρη καρύδας
Ανακατεύουμε απαλά και όταν λιώσει ρίχνουμε τις φέτες μήλου
Ανακατεύουμε καλά και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε έως να φύγουν τα υγρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου