εκτυπωση

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ ( αμυγδαλόπαστα ) ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ





Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ:
  • 200 γρ αμύγδαλα σε σκόνη ( ή αλεύρι αμυγδάλου)
  • 160 γρ άχνη στεβια
  • 2 ασπράδια αυγών = ( 4 κ.σούπας παστεριωμένο ασπράδι )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μουλτι 200 γρ λευκά αμύγδαλα να γίνουν σκόνη ή παίρνουμε αλεύρι αμυγδάλου

Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη στεβια και προσθέτουμε τα 2 ασπράδια

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά
Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά προσθέτουμε λίγη αμυγδαλόσκονη, αν είναι πολύ σκληρή προσθέτουμε ελάχιστο ακόμα ασπράδι

Παίρνουμε αυτο το ζυμαράκι και το κάνουμε μπαστούνι
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες



Το σπιτικό, χειροποίητο Μαρτζιπαν είναι έτοιμο!!!!!

Τι μπορούμε να φτιάξουμε? 
Υπέροχα σοκολατάκια!!!!!!!!!!!!

Κόβουμε ένα κομμάτι το πλάθουμε στρογγυλό και το βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα με στέβια!!

Γέμιση σε τσουρέκια , κέικ, γλυκά ρολά !!!


Οτι και να επιλέξετε να φτιάξετε θα ξετρελαθείτε απο την γεύση του !!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...