Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ για 5 με 6 ατομικές
- 500 γρ Ντίνκελ ολικής 10-50 + λίγο ακόμα για το άνοιγμα
- 1,5 κ.σούπας κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3 ή 5 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.γλυκού αλάτι
- Νερό όσο πάρει να βγει μια ωραία ζύμη που δεν κολλάει
ΓΕΜΙΣΗ
- ζάχαρη καρύδας
- 10 με 12 βασιλικούς χουρμάδες
- κανέλα
- λίγο χοντροκομμένο καρύδι
Λίγο σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ αλεύρι, αλάτι, στέβια, λάδι και ρίχνουμε σιγά σιγά νεράκι ζυμώνοντας έως να βγεί μια ωραία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι Ντίνκελ στον πάγκο μας, χωρίζουμε το ζυμάρι στα 5 ή 6 κομμάτια και παίρνουμε το ένα κομμάτι
Με τον πλάστη ανοίγουμε ορθογώνιο λεπτό φύλλο
Πασπαλίζουμε όλο το φύλλο με ζάχαρη καρύδας ( περίπου 2 κ.σούπας) πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε το χοντροκομμένο καρύδι .
Παίρνουμε 2 μεγάλους βασιλικούς χουρμάδες , ανοίγουμε στην μέση βγάζουμε το κουκούτσι και βάζουμε τα κομμάτια στη σειρά κάθετα στην 1 άκρη
Τυλίγουμε προσεκτικά και βγαίνει ένα μακρύ ρολάκι το οποίο μετά τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφού φτιάξουμε όλα τα πιτάκια μας με πινέλο λαδώνουμε ελαφρά από πάνω, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 μεσαία σχάρα έως να ξεροψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα!!
Όταν βγουν όπως είναι ζεστά ρίχνουμε απο πάνω λίγο σιρόπι Αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου και κανέλα
Λατρεύω τους χουρμάδες και αυτές οι πιτούλες είναι μοναδικές!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου