εκτυπωση

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΨΗΤΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ αλεύρι Ντίνκελ ολικής 10-50 ή 630 
  • 10 γρ ξηρή μαγιά
  • 15 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 40 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 100 γρ χλιαρό γάλα και 150 χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνω μαζί γάλα με νερό να είναι χλιαρό και όχι πολύ ζεστό
Σε ένα μπολ βάζω αλεύρι, μαγιά, στεβια, αλάτι, βανίλια ανακατεύω και ρίχνω το χλιαρό γάλα+νερό

Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσει

Ανάβω τον φούρνο να προθερμανθεί 180 βαθμούς

Βάζω σε ταψί λαδόκολλα και παίρνω 2 κουταλάκια κι ένα φλιτζάνι νερό

Βουτάω το κουταλάκι στο νερό, παίρνω ζύμη και με το άλλο κουταλάκι βοηθάω να πέσει στην λαδόκολλα

Μπορούμε να βάλουμε την ζύμη σε κορνέ και να κάνουμε μικρά λουκουμαδάκια αντί για κουταλάκι!!

Ψήνουμε ΜΟΝΟ για 10 με 15 λεπτά!! όχι παραπάνω

Όπως είναι ζεστά σερβίρουμε ρίχνουμε απο πάνω σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου, κανέλα και σουσάμι ή τριμμένο καρύδι

Υπέροχοι ψητοί λουκουμάδες με αλεύρι Ντίνκελ ολικής !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...