εκτυπωση

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ

Συνταγή Μαρία Κούρτη


ΥΛΙΚΑ

  • 1 αυγό
  • 60 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ ΜΙΞ 1 και 1 κ.γλυκού ακόμα (μείγμα φυτικών ινων χωρίς υδατάνθρακες)
  • λίγη βανίλια
  • και αν θέλετε ξύσμα πορτοκάλι ή κανέλα 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ το αυγό με την ζάχαρη καρύδας και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα

Ρίχνουμε το λάδι, τα μυρωδικά που έχουμε επιλέξει, το μπέικιν και τέλος τα 50 γρ μιξ.

Ζυμώνουμε με το χέρι μας πολύ καλά και αν κολλάει πολύ πασπαλίζουμε με 1 κουταλάκι γλυκού μιξ 1 ακόμα

Το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια γιατί θα φουσκώσουν 


Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, μεσαία σχάρα 160 με 170 βαθμούς για 30 λεπτά 

Την 1η μέρα είναι πολύ τραγανά!! 
Τις επόμενες μέρες  μαλακώνουν και είναι πραγματικά σαν μουστοκούλουρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...