εκτυπωση

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ


Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
  • 1 αυγό
  • 50 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ λιωμένο λάδι καρύδας άοσμο
  • λίγη σκόνη βανίλιας ή 5 σταγόνες άρωμα βανίλια
  • 80 γρ mix 1 ( μείγμα φυτικών ινών) 



ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ


Κρέμα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη !!!!

Κρέμα φράουλα χωρίς ζάχαρη !!!!

Κρέμα μπανάνα χωρίς ζάχαρη !!!!



Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία Βάζουμε σε μπολ το αυγό με την ζάχαρη καρύδας, βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά.

Ρίχνουμε το λάδι καρύδας ( ΟΧΙ ζεστό!! ) και ανακατεύουμε πολύ καλά

Τέλος ρίχνουμε το μιξ 1 και με το χέρι μας ζυμώνουμε απαλά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο πάγκο μας, βάζουμε πάνω το ζυμαράκι, το απλώνουμε απαλά με το χέρι μας, βάζουμε πάνω μια ακόμα λαδόκολλα και με ένα πλάστη το ανοίγουμε 

Μετά αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και με κουπ κόβουμε στρογγυλά ή με σχέδια την ζύμη
Τα τοποθετούμε προσεκτικά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 αέρα μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου ( η ώρα αλλάζει ανάλογα τον φούρνο γι αυτό πάντα ελέγχουμε)
Οταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσουν εντελώς χωρίς να τα πειράξουμε!!
Μετά βάζουμε πάνω 1 κ.γλυκού απο τις υπέροχες κρέμες χωρίς ζάχαρη και σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο!!
Μπορούμε να τα κάνουμε και διαφορετικά!!



Οπως και να τα φτιάξουμε το σίγουρο είναι οτι θα τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...