εκτυπωση

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

Ταρτάκια βρώμης με σπανάκι και αβγό

Ταρτάκια βρώμης με σπανάκι και αβγό

 ΥΛΙΚΑ ( για 6 ταρτάκια μεγάλα)

  • 1,5 φλ.τσαγιού πίτουρο βρώμης ( ή νιφάδες βρώμης)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • αλάτι - πιπέρι - δυόσμο - σκόνη σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ.τσαγιού νερό
  • 250 γρ σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αβγά 
 
Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρώμη , αλάτι , πιπέρι ,σκόνη σκόρδο , δυόσμο , ασπράδι αυγού , νερό και τέλος το ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια για ταρτάκια
 
  
Πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να απλωθεί όμορφα στη βάση και στα πλαϊνά
 
Τοποθετούμε τα ταρτάκια σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για 15 με 20 λεπτά
 
Μέχρι να ψηθούν τα ταρτάκια μας ετοιμάζουμε την βάση από σπανάκι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
Προσθέτουμε το σπανάκι ( αν είναι κατεψυγμένο το ρίχνουμε αφού το ξεπλύνουμε πρώτα στο σουρωτήρι με τρεχούμενο νερό , αν βάλουμε φρέσκο θα το έχουμε πρώτα ζεματίσει σε νερό για 2 λεπτά και στραγγίξει )  
 
Ανακατεύουμε καλά , ρίχνουμε ανηθο και δυόσμο αν θέλουμε , λίγο αλάτι , πιπέρι και 1 φλ.τσ νεράκι
 
Βράζουμε έως να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει στεγνό
Αφού έχουν ψηθεί τα ταρτάκια μας ,τα έχουμε βγάλει από το φούρνο και τα έχουμε αφαιρέσει από τα φορμάκια τους τα γεμίζουμε με το σπανάκι γύρω - γύρω αφήνοντας στη μέση κενό
 
 
Σπάμε μέσα ένα ολόκληρο αυγό ( ή καλύπτουμε με κίτρινο τυράκι χαμηλών λιπαρών )
 
 
Ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά και αφαιρούμε αμέσως από τον φούρνο για να τα απολαύσουμε!! 
 
 

Καλή σας απόλαυση !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...