ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- 2 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 3 ντομάτες ώριμες
- βασιλικό - δυόσμο - θυμάρι
- αλάτι - πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γλ πελτέ
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Βγάζουμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια
κόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά ( χοντροκομμένα ) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα.
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
βάζουμε αλάτι - πιπέρι καγιέν ( για πιο καυτερό ) τον μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο βασιλικό - θυμάρι - δυόσμο και τελειώνουμε με τον πελτέ ανακατεμένο σε 1 μεγάλο ποτήρι νερό.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει έως να φύγουν τα υγρά και να πήξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου