εκτυπωση

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΠΙΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



ΣΠΙΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ....για σάντουιτς - μπέργκερ - σκέτα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι πολύσπορο ολικής
  • 2 φλ.τσ. χλιαρό νερό
  • 1 φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξηρή
  • 2 κ.γλ αλάτι
  • 1 κ.γλ.ρίγανη
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  • λίγο θυμάρι και λίγο δυόσμο  



 Πρώτα ζεσταίνουμε τον φούρνο μας στους 100 βαθμούς για 5 λεπτά και το σβήνουμε..

Θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό μέρος για το ζυμαράκι μας ώστε να φουσκώσει..

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά...ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά 
( όχι όλο μαζί) το αλάτι και όλα τα μυρωδικά

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε έως να κάνουμε μια ζύμη σφιχτή που όμως ίσως να κολλάει στα χέρια μας!! δεν πειράζει..το αφήνουμε έτσι χωρίς να προσθέσουμε άλλο αλεύρι,το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το βάζουμε στον ζεστό μας φούρνο για 2 ώρες

   Μετά απο 2 ώρες το ξεφουσκώνουμε και με υγρά χέρια ή ελαφρώς λαδομένα πλάθουμε μπαλάκια με την ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα..

τα αφήνουμε ακόμα 1 ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 170 αέρα για 50-55 λεπτά..
( θέλουν χαμηλή φωτιά )

Τα αρωματικά-γευστικά ψωμάκια μας είναι έτοιμα!!!

Τα απολαμβάνουμε σκέτα με το γεύμα μας....,σάντουιτς με τυράκι λάιτ-βραστή γαλοπούλα-ντομάτα-μαρούλι...μπέρκγερ βάζοντας μέσα μπιφτέκι & λαχανικά


 ...........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...