εκτυπωση

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ..!!!



 ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ....

( με κινόα - μπανάνα - ζελέ φράουλα - γιαούρτι)



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  •  1 φλ.τσαγιού κινόα λευκή
  • 2 φλ.τσαγιού νερό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 φλ.τσ, ωμά αμύγδαλα
  • 100 γρ σοκολάτα με στέβια
  • 4 κ.σ. στέβια κρυσταλλική  σε αναλογία 1:3


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 300 γρ γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσ. βραστό νερό
  • 1 φλ.τσ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. stevia κρυσταλλική 1:3
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα ζωρίς ζάχαρη + 2 φλ.τσ. νερό
 Βράζουμε τα 2 φλ.τσ. νερό με μιά πρέζα αλάτι και ρίχνουμε την κινόα
αφήνουμε 2 λεπτά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε απο την φωτιά.

Το αφήνουμε 20 λεπτά και το μεταφέρουμε στο μούλτι.

Προσθέτουμε την μπανάνα,τη στέβια και τα αμύγδαλα.

Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την σοκολάτα και την ενώνουμε με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το στρώνουμε στην φόρμα.

Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε την γιαουρτοκρέμα!!   
                                     
Βράζουμε 1 1/2 φλ.τσ. νερό και διαλύουμε τη σκόνη ζελέ φράουλα και την στέβια.

Μετά προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά και το προσθέτουμε στην φόρμα πάνω από την βάση κινόα 


Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να πήξη πολύ καλά..


  Το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη βάζοντας 1 φλ.τσ. βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό.

Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και περιμένουμε ακόμα 1 ώρα να παγώσει.

Διακοσμούμε με φράουλες και μπανάνα...!!!

Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό διαίτης και το όνομά του το πήρε από το πάντρεμα κινόα+μπανάνα=Μπανόα και φυσικά την φράουλα..

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...