ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!
απόλαυση χωρίς ενοχές..
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 1/2 φλ.τσ. φρέσκο γάλα 1,5%
- 1/2 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κ.σ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3 ή 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
- 2 αυγά ολόκληρα και 2 ασπράδια
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ βούτυρο αγελάδος η κατσικίσιο ή κερκύρας + άλλα 100 γρ λιωμένο για τα φύλλα
- μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. βούτυρο (για το σιρόπι)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 φλ.τσ. νερό
- 1/2 φλ.τσ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3 ή 1 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
- 1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα
- φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλ.τσ. ( 130 γρ ) σιρόπι αγαύης ή σφενδάνου
- 1/2 κ.γλ. κομι γκουάρ ( πηκτικό ) ή 2 φύλλα ζελατίνης ή 1 κ.γλυκού βούτυρο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 ασπράδια να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα
ρίχνουμε μέσα τους 2 κρόκους ανακατεύοντας πολύ απαλά
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα - σιμιγδάλι - στέβια - αλάτι - βανίλιες - ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς έως να βράσει και να πήξη.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο
αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μη κάνει πέτσα.
Μετά τα 10 λεπτά ήρθε η ώρα να ρίξουμε το μείγμα αυγών ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθεί
Λιώνουμε τα άλλα 100γρ βούτυρο και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας στο ταψί ρίχνοντας λιωμένο βούτυρο ανάμεσα ( τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά φύλλα πάνω)
Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 αέρα κόβουμε σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο και το ψήνουμε έως να πάρει ωραίο χρώμα
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το σιρόπι μας!!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό - κανέλα - φλούδες πορτοκάλι - βανίλια και βράζουμε για 3 λεπτά
Αποσύρουμε και προσθέτουμε την στέβια και την αγαύη
Αφήνουμε για 5 λεπτά...μετά αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα και προσθέτουμε το κομι γκουάρ αχνιστά ανακατεύοντας με σύρμα πολύ καλά
( ή βάζουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα πρώτα σε κρύο νερό)
( ή βάζουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα πρώτα σε κρύο νερό)
Οταν ψηθεί το γλυκό μας το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε πιο καλά τα κομμάτια έως την βάση
Ρίχνουμε κατευθείαν το σιρόπι που θα είναι κρύο αφού το σουρώσουμε οπωσδήποτε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με κανελίτσα!!
Το γαλακτομπούρεκο είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου και μπορεί πλέων να το απολαμβάνει χωρίς το άγχος της ζάχαρης-σιροπιού!!!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ( αγαύης ή σφενδάνου)ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω φτιάξει δύο φορές Είναι φανταστικό στη γεύση αλλά το φύλλο με δουλειά ζει δεν κρατάει το τσαγανό αν μπορείτε να με βοηθήσετε Θα χαρώ πολύ σας ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή