ΣΚΕΠΑΣΤΗ...με σπιτικό φύλλο από αλεύρι Ζέας και γέμιση με υλικά διαίτης!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
- 500 γρ αλεύρι Ζέας
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ γάλα 1,5% λιπαρά
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- νεράκι όσο πάρει
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
- 6 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 6 φέτες βραστή γαλοπούλα
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 100 γρ μοτσαρέλα τριμμένη ή όποιο λάιτ τυράκι σας αρέσει
Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρώς και το ρίχνουμε σε ένα μπολ
Προσθέτουμε τα 2 φακελάκια ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το αλάτι και σιγά - σιγά το αλεύρι
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο - λίγο χλιαρό νεράκι έως να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το ξεχνάμε σε ζεστό μέρος για μία ώρα
Τώρα θα ετοιμάσουμε την γέμιση..
Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φετούλες έως να πάρουν χρώμα
Τώρα θα ρίξουμε την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια να σοταριστή και αυτή για λίγο
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , αλάτι , πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαιντανό
Αφήνουμε να βράσουν για λίγο ώστε να φύγει το υγρό της ντομάτας και αποσύρουμε από την φωτιά αφήνοντας το να κρυώση
Αφού έχει περάσει 1 ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας ρίχνουμε στο πάγκο μας λίγο αλεύρι ζέας βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο
Το τοποθετούμε σε ταψί τετράγωνο πάνω σε λαδόκολλα
Ρίχνουμε πάνω το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι και έχει κρυώσει ( στο κέντρο )
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες γαλοπούλας και τελειώνουμε με μοτσαρέλα τριμμένη
Παίρνουμε το ζυμάρι από τα πλαϊνά και κλείνουμε σαν φάκελο την γέμιση από όλες τις πλευρές
Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να κλείσει καλά φυλακίζοντας μέσα όλα τα υλικά που βάλαμε
Με ένα πινέλο βρέχουμε την επιφάνεια βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα ενώ θερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180
Ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο ίσως λιγότερο ή περισσότερο) και απολαμβάνουμε !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου