εκτυπωση

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΥΣ ESPRESSO ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ


ΜΟΥΣ ESPRESSO ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ

ανάλαφρο μούς με ελάχιστες θερμίδες!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 ασπράδια αυγών ΜΟΝΟ βιολογικά ή παστεριωμένο ασπράδι ( 4 κ.σ.=2 ασπράδια)
  • 1 φλ.τσ δυνατό espresso ή νές καφέ
  • 10 γρ σκόνη ζελατίνης ή 2 φύλλα ζελατίνης των 5γρ
  • 3 κ.σ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3   ή   1 κ.γλ. υγρή στέβια ( 40 σταγόνες)

  
Ετοιμάζουμε πρώτα ένα φλ.τσ. δυνατό espresso σκέτο ή νες καφέ  
Οπως είναι ζεστός ρίχνουμε μέσα την στέβια και την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλα πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό , τα έχουμε στύψει καλά και μετά τα βάζουμε στο ζεστό καφέ)
Ανακατεύουμε πολύ καλά 

Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα καφέ με την στέβια και ζελατίνη μέσα

Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί

Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ σφιχτή μαρέγκα και το ρίχνουμε στο μπολ με το γιαούρτι
Με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά

Μοιράζουμε σε μπολάκια ή σε ενα μεγάλο γυάλινο μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το απολαύσουμε  

Αν δεν μας αρέσει η γεύση καφέ γίνεται πάρα πολύ ωραίο με χυμό απο 2 λεμόνια και λίγα ξύσμα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...