Συνταγή Μαρία Κούρτη
Αμυγδαλωτά μπισκότα με βρώμη & στεβια
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ.τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου ( αμυγδαλόσκονη )
- 2 φλ.τσαγιού βιολογικό πίτουρο βρώμης
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλ.τσαγιού κρυσταλλική στεβια με ερυθριτόλη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. γεμάτη κανέλα Κευλάνης
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
- 1/2 φλ.τσ. λάδι καρύδας λιωμένο
- 2 αυγά
- ελάχιστο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου , το πίτουρο βρώμης , στέβια , κανέλα , γαρίφαλο
μπέικιν , βανίλιες, αλάτι
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι καρύδας και τα αυγά
Ζυμώνουμε καλά και στρώνουμε σε πάγκο το ζυμάρι
Το ανοίγουμε με πλάστη και με κουπ σε διάφορα σχέδια κόβουμε τα μπισκότα
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 160 αέρα και ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τα κάνουμε γεμιστά βάζοντας ανάμεσα μερέντα με στέβια ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου