ΣΥΝΤΑΓΗ Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φυτική κρέμα άγλυκη στο σιδερένιο κουτί 250 γρ παγωμένη
- 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ παγωμένο
- 140 γρ FiberSirup Gold της Sukrin
- 200 γρ φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
- 2 κ.σούπας γεμάτες πρωτεΐνη γάλακτος
- 120 γρ Sukrin Gold ( υποκατάστατο καστανής ζάχαρης)
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γλυκού αλάτι
- 40 σταγόνες βρώσιμο άρωμα καραμέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 γρ φρέσκο γάλα να ζεσταθεί λίγο και ρίχνουμε τα 120 γρ Sukrin Gold , βανίλια , πρωτεΐνη γάλακτος, άρωμα καραμέλας και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Αδειάζουμε στο μπολ του μιξερ την παγωμένη φυτική κρέμα , μαζί με τα 140 γρ FiberSirup Gold , αλάτι και χτυπάμε για 4 λεπτά
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά-σιγά το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε ακόμα για 3 λεπτά
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι και μετά από 3 λεπτά σταματάμε το μιξερ
Αδειάζουμε το παγωτό μας σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω 3 κ. σούπας Sukrin Gold χωρίς να ανακατέψουμε
Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του , βάζουμε το μπολ σε σακούλα , τυλίγουμε καλά και το βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το απολαύσουμε
Tips : Βάζουμε το μπολ πρώτα σε σακούλα και μετά κατάψυξη γιατί ετσι αποφεύγουμε τους κρυστάλλους στο παγωτό μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου