εκτυπωση

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΠΑΓΩΤΟ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 φυτική κρέμα άγλυκη στο σιδερένιο κουτί 250 γρ παγωμένη
  • 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ παγωμένο
  • 140 γρ  FiberSirup Gold της Sukrin
  • 200 γρ φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
  • 2 κ.σούπας γεμάτες πρωτεΐνη γάλακτος
  • 120 γρ Sukrin Gold ( υποκατάστατο καστανής ζάχαρης)
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλυκού αλάτι
  • 40 σταγόνες βρώσιμο άρωμα καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 γρ φρέσκο γάλα να ζεσταθεί λίγο και ρίχνουμε τα 120 γρ Sukrin Gold , βανίλια , πρωτεΐνη γάλακτος, άρωμα καραμέλας  και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

Αδειάζουμε στο μπολ του μιξερ την παγωμένη φυτική κρέμα , μαζί με τα 140 γρ  FiberSirup Gold , αλάτι και χτυπάμε για 4 λεπτά 

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά-σιγά το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε ακόμα για 3 λεπτά

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι και μετά από 3 λεπτά σταματάμε το μιξερ

Αδειάζουμε το παγωτό μας σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω 3 κ. σούπας Sukrin Gold χωρίς να ανακατέψουμε


Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του , βάζουμε το μπολ σε σακούλα , τυλίγουμε καλά και το βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το απολαύσουμε

Tips : Βάζουμε το μπολ πρώτα σε σακούλα και μετά κατάψυξη γιατί ετσι αποφεύγουμε τους κρυστάλλους στο παγωτό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...