ΣΥΝΤΑΓΗ Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
- 65 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κ.γλυκού μπέικιν
- 100 γρ αλεύρι σουσαμιού Sesame Flour της Sukrin
- 70 γρ αλεύρι φιστίκι Peanut Flour της Sukrin
- 2 κ.σούπας γλυκαντικό Sukrin:1
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ :
- 5 βασιλικούς χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 50 γρ καρύδια πεκαν
- 20 γρ σουσάμι
- 50 γρ FiberSirup Gold της Sukrin
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, χυμό πορτοκάλι, γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
Προσθέτουμε τα άλευρα , μπέικιν και ζυμώνουμε καλά
Αφήνουμε το ζυμαράκι για 10 λεπτά στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την γέμιση
Σε ένα μπολ κόβουμε σε μικρά κομματάκια τους χουρμάδες, χοντροκόβουμε τα καρύδια πεκαν, ρίχνουμε το σουσάμι και τέλος το σιρόπι FiberSirup Gold
Ανακατεύουμε πολύ καλά
Πέρνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι και 3 τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού
Το ένα κομμάτι λαδόκολλα το βάζουμε στον πάγκο μας βάζουμε πάνω την μισή ζύμη, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο τετράγωνο
Όπως είναι με την κάτω λαδόκολλα το μεταφέρουμε και το ακουμπάμε στο ταψάκι
Ρίχνουμε την γέμιση μέσα, την απλώνουμε καλά και με 2 λαδόκολλες ξανά ανοίγουμε το άλλο φύλλο. Το βάζουμε πάνω με την λαδόκολλα, την αφαιρούμε προσεκτικά, κλείνουμε με τα δάκτυλα γύρω-γύρω καλά, το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αντιστάσεις για 25 με 35 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
Οταν ψηθεί το βγάζουμε από το ταψάκι , αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με άχνη στεβια.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου