εκτυπωση

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΙΝΕΣ ΜΠΑΜΠΟΥ (φυτικές ίνες χωρίς υδατάνθρακες)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ


ΥΛΙΚΑ: 
  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • 2 κ.σ πρωτεΐνη γάλακτος
  • 2 κ.σ ίνες μπαμπού (φυτικές ίνες χωρίς υδατάνθρακες)
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι και όποια άλλα μυρωδικά-καρυκεύματα θέλετε 
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και τα μυρωδικά-καρυκεύματα που επιλέξαμε και χτυπάμε καλά με το σύρμα να αφρατέψουν
Προσθέτουμε γιαούρτι ,χτυπάμε καλά, μετά την πρωτεΐνη γάλακτος, χτυπάμε καλά, και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής ΕΚΤΟΣ το ελαιόλαδο
Χτυπάμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Εχουμε ένα πολύ ωραίο ζυμαράκι σχετικά μαλακό

Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε λαδόκολλα
Την λαδώνουμε ελαφρά και βάζουμε το ζυμαράκι
Με βρεγμένο χέρι την στρώνουμε καλά να πάει παντού σε ίσο πάχος 
Ψήνουμε στους 160 για 20 λεπτά
Βγάζουμε το ταψάκι αφαιρούμε την λαδόκολλα με την ζύμη, λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι και αναποδογυρίζουμε την λαδόκολλα στο ταψάκι ώστε το ψημένο να είναι κάτω.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα και γεμίζουμε την πίτσα μας με υλικά της αρεσκείας μας
Σάλτσα ντομάτας,ψιλοκομμένη πιπεριά,μπέικον ή λουκάνικο ή γαλοπούλα και φέτες τυρί με 5% λιπαρά 
Ψήνουμε ξανά για 15 με 20 λεπτά στους 160
Υπέροχη πίτσα με λεπτό τραγανό ζυμάρι σαν ιταλική κατάλληλη για την διατροφή μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...