εκτυπωση

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 συσκευασία φυτικής κρέμας στο σιδερένιο κουτί (Morfat)
  • 1 κουτί σιδερένιο εβαπορέ λάιτ
  • 1 δόση "Ζαχαρούχο με στεβια της Μαρίας" 
  • 3 κ.σ πρωτεΐνη γάλακτος
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.σ στιγμιαίο καφέ Espresso  + 3 κ.σ. νερό
  • 1 βανίλια σκόνη ή 10 σταγόνες βρώσιμο άρωμα
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι για το γαρνίρισμα

ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ "ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ "ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


Συνταγή :Μαρία Κούρτη

 

 ΥΛΙΚΑ για 400 γρ 

  • 180 γρ άπαχο γάλα σε σκόνη ( πούδρα ) 
  • 2 κ.γλ ( 90 σταγόνες σύνολο) υγρή stevia 
  • 150 γρ νερό
  • 1 κ.γλ υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα μπολ την σκόνη γάλα ( πρέπει να είναι σε πούδρα..αν είναι σε κόκκους θα την περάσετε απο το μούλτι) 

Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το νερό ( από την βρύση)

Με το σύρμα ( αυγοδάρτη) το χτυπάμε πολύ καλά και σε 1 λεπτό είναι έτοιμο!!!!!!!!!!!

Το χρησιμοποιούμε σε όσες συνταγές χρειάζονται ζαχαρούχο γάλα κι έτσι έχουμε το δικό μας "ζαχαρούχο γάλα" 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βάζουμε στον κάδο του μιξερ την παγωμένη φυτική κρέμα και ξεκινάμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά

Ετοιμάζουμε το "Ζαχαρούχο " μας σύμφωνα με τις πιο πάνω οδηγίες και το προσθέτουμε στον κάδο του μείγμα χωρίς να το σταματήσουμε

Προσθέτουμε λίγο αλάτι (βασικό για να μη κρυσταλλώσει )
Σιγά σιγά ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ (αδιάλυτο) χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ!!

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 3 κσ νεράκι και την 1 κσ καφέ
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και αυτό στον κάδο του μίξερ

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα βανίλια και την πρωτεΐνη γάλακτος ( θα μας δώσει κρεμώδες υφή στο παγωτό μας !!)

Ανακατεύουμε ελαφρά με το κουτάλι και μετά ξαναχτυπάμε στο μίξερ για ακόμα 2 λεπτά 

Μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με σκέπασμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 με 7 ώρες πριν το απολαύσουμε

Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού χωρίς ζάχαρη και έχουμε το πιο ωραίο παγωτό χωρίς τύψεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...