Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ:
- 1 συσκευασία 250 γρ νιφάδες ή πίτουρο βρώμης ANTHILI PASTA με αποξηραμένα λαχανικά
- 150 γρ νερό
- 5 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά ολόκληρα και 2 ασπράδια
- 1 κ.σούπας ξηρή μαγιά
- 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
- 4 γεμάτες κ.σούπας ίνες μπαμπού
- 3 γεμάτες κ.σούπας γιαούρτι
- καρυκεύματα όποια σας αρέσουν ( έβαλα μείγμα μπαχαρικών Μεξικάνικο και σκόνη σκόρδο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο καρυκεύματα, μαγιά και με το σύρμα χτυπάμε πολύ καλά
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με κουτάλι ή με το χέρι ζυμώνουμε καλά!! ΠΡΟΣΟΧΗ αλάτι ΔΕΝ βάζουμε
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας 170 βαθμούς
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε απλή με λαδόκολλα, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμάκι ή λιναρόσπορο σπασμένο και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και απολαμβάνουμε υπέροχο, νόστιμο, χορταστικό ψωμάκι για όλη την οικογένεια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου