εκτυπωση

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ ΜΕ ΙΝΕΣ ΚΑΚΑΟ

 

Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ


ΥΛΙΚΑ
Φυτικές ίνες από Κακάο

Συστατικά: Ίνες Κακάο: 100%
Φυσικό προϊόν μη μεταλλαγμένο. Με την χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων στην συλλογή, σύνθλιψη και κονιορτοποίηση του προϊόντος εξασφαλίζεται η τέλεια ποιότητα, χρήση και γεύση. Το προϊόν δεν περιέχει κανένα αλλεργιογόνο. Παρασκευάζεται σε χώρο που παρασκευάζονται και άλλα δημητριακά χωρίς γλουτένη. Δεν περιέχει πρόσθετα τροφίμων. Φυτικές ίνες με υφή αλευριού με το οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα ινών στα αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, μειώνοντας την πρόσληψη υδατανθράκων. Oι ίνες Κακάο δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή 3 φάσεων, δίαιτα keto, palaio, dukan κ.λπ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε την συνταγή χρειαζόμαστε μόνο ενα μπολ και το σύρμα που χτυπάμε τα αυγά!! ούτε μίξερ ούτε κούραση

Βάζουμε πρώτα τα αυγά με την στέβια και τα χτυπάμε. 
Μετά προσθέτουμε γιαούρτι, αλάτι, βανίλια, ελαιόλαδο, 
σκόνη γάλα, ίνες κακάο, μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε πολύ καλά έως να γίνει μια ζύμη όπως των κέικ !!

Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας ( πολύ βασικό αυτό) αντιστάσεις 170 και αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης ή σε φορμάκι αλουμινένιο για κέικ 1 χρήσης

Βάζουμε μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Επειδή κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι στα 40 λεπτά να δούμε αν ψήθηκε και αν οχι αφήνουμε όσο χρειαστεί

Το κέικ βγαίνει αφρός !! Μη νομίζεται οτι είναι άψητο όταν βγει απο τον φούρνο !!! Γι αυτό και είναι κατάλληλο για παντεσπάνι σε τούρτες!!
Αν θέλουμε να το κάνουμε στην μεγάλη φόρμα του κέικ κάνουμε 2πλή δόση και από πάνω μπορούμε να το περιχύσουμε με το σοκολατένιο άλειμμα από Ινες κακάο !!


Συνταγή για σοκολατένειο άλειμμα με Ινες κακάο πατήστε →→ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...