εκτυπωση

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΙΚ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ


Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

ΥΛΙΚΑ
  • Για τον πολτό μήλου
  • 1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη που θα βράσουμε με 1 φλ.τσαγιού νερό και 130 γρ ζάχαρη καρύδας 

ΥΛΙΚΑ ΚΕΙΚ
  • 5 κ.σούπας υγρό παστεριωμένο ασπράδι ή ασπράδια από 2 αυγά
  • 3 κ.σούπας γιαούρτι 2%
  • μια τσιμπιά  αλάτι
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σούπας σκόνη άπαχο γάλα
  • 6 κ.σούπας πίτουρο βρώμης
  • 1 κ.γλυκού γλουτένη σκόνη
  • 1 κ.γλυκού κανέλα Κεϊλάνης σκόνη
  • 1/2 κ.γλυκού κοφτό σκόνη γαρίφαλο
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  • (προεραιτικά τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο και λίγη σοκολάτα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το πολτό μήλου που πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς, τα ασπράδια το γιαούρτι και χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ.

Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά!!

Βάζουμε σε μικρή φόρμα και ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά

Όταν το έβγαλα από την φόρμα όπως ήταν ακόμα ζεστό ακούμπησα πάνω και άπλωσα ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας με στεβια κι έγινε φανταστικό!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...