εκτυπωση

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ & ΓΚΑΝΑΖ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ όλα με stevia

Συνταγή Μαρία Κούρτη


ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ολόκληρα αυγά και ακόμα 3 ασπράδια
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ κρυσταλλική stevia σε αναλογία 1:3
  • 50 γρ κακάο
  • 100 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ ινδοκάρυδο ( καρύδα )
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 βανίλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ 
  • 2 συσκευασίες ( 180 γρ σύνολο )λευκής σοκολάτας με στεβια 
  • 70 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
  • κόκκους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το λάδι και την στεβια.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ή στο μίξερ για 3 λεπτά

Προσθέτουμε κακάο, γάλα, ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι, βανίλια και τελευταία την καρύδα και μπέικιν

Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 με 180 αντιστάσεις.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι οχι μεγαλύτερο απο 22 εκ


Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, ελέγχουμε πάντα με μαχαιράκι αν ψήθηκε!!
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αν θέλουμε την βγάζουμε και την βάζουμε σε πιατέλα.
Το έψησα σε ταψάκι σιλικόνης και ήταν εύκολο να βγεί αν την ψήσετε σε ταψί δεν την βγάζετε!!


Αφήνουμε να κρυώσει και πάμε να φτιάξουμε την γκανάζ λευκής σοκολάτας 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να κάψει ( όχι να βράσει) και σπάμε μέσα σε μικρά κομμάτια την λευκή σοκολάτα με στεβια

Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει εντελώς

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά , να αρχίσει να πήζει ενώ το ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μετά το ρίχνουμε πάνω στην σοκολατόπιτα.
Πασπαλίζουμε με τους κόκκους/σταγόνες σοκολάτας 
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και απολαμβάνουμε !!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...