Συνταγή Μαρία Κούρτη
- Μισό σχεδόν σακουλάκι (163 γρ) ( δική μου συνταγή με πίτουρο βρώμης & ίνες μπαμπού) Ετοιμο μείγμα ΔΝΖ ....ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
- 110 γρ νερό
- 25 γρ ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι
- 2 μικρά πορτοκάλια ( στυμμένα μόνο την σάρκα θέλουμε)
- 2 ξυλάκια κανέλα Κευλάνης
- 60 σταγόνες υγρή stevia σε αναλογία 1:4
- 180 γρ νερό
ΥΛΙΚΑ για την ΚΡΕΜΑ
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 700 γρ φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 50 σταγόνες υγρή stevia σε αναλογία 1:4
- 6 κ.σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια ή με άρωμα πορτοκάλι
- 10 γρ φύλλα ζελατίνης
ΥΛΙΚΑ για την ΣΑΝΤΙΓΙ
- 1 σιδερένιο κουτί φυτική κρέμα Μόρφατ ή Ερμόλ ή Γιώτης παγωμένη
- 150 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ
- 26 σταγόνες υγρή stevia σε αναλογία 1:4
- 1 κοφτό κ.γλυκού Eleven Fit Mix χυμός σε σκόνη πορτοκάλι
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 1 σοκολάτα 60 γρ με στεβια
- αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ την μισή σκόνη απο το σακουλάκι ετοιμο μείγμα ΔΝΖ κέικ/μαφινς 163 γρ μαζί 25 γρ ελαιόλαδο και 110 γρ νερό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκ με αποσπόμενο στεφάνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί στύβουμε 2 μικρά πορτοκάλια ή 1 μεγάλο αφού το έχουμε πλύνει πρώτα πολύ καλά και κρατάμε στην άκρη τον χυμό του ( 100 γρ θα χρειαστούμε ) κόβουμε σε κομμάτια το στυμμένο πορτοκάλι και το βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τα ξυλάκια κανέλας , την υγρή στέβια και το νερό.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μετά αφαιρούμε τα κομμάτια πορτοκάλι και την κανέλα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Οταν ψηθεί η βάση κέικ το τρυπάμε με πιρούνι και όπως είναι καυτό ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκάλι τώρα!!
Πρώτα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε..
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 100 γρ χυμό πορτοκάλι που έχουμε κρατήσει, το γάλα, στεβια και άνθος αραβοσίτου .
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια έως να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά, στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καυτή κρέμα
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά και οχι απότομα την κρέμα πάνω στην σιροπιασμένη βάση.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ετοιμάζουμε την σαντιγί
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη φυτική κρέμα και την υγρή στεβια
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Βάζουμε μέσα στο γάλα την σκόνη Eleven Fit Mix ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στον κάδο με την κρέμα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Σε 5 λεπτά έχουμε μια υπέροχη πορτοκαλένια σαντιγί !!
Την απλώνουμε προσεκτικά στην φόρμα πάνω στην κρέμα που πλέων έχει κρυώσει και βάζουμε ψυγείο για 2 ώρες
Λιώνουμε την σοκολάτα και με 1 κουταλάκι αφήνουμε να τρέχει σιγά σιγά πάνω στην σαντιγί κάνοντας σοκολατένιες κλωστούλες!!
Τελειώνουμε με μερικές φετούλες αποξηραμένο πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη !!
Είναι ΑΠΙΘΑΝΗ είναι ΥΠΕΡΟΧΗ πορτοκαλένια τούρτα που θα την απολαύσετε χωρίς τύψεις !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου