εκτυπωση

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ με stevia

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ για 4 με 5 μερίδες
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα/κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • 1 συσκευασία των 400 γρ coconut milk (είναι σε κονσέρβα) ή morfat cream 250γρ (φυτική κρέμα στο σιδερένιο κουτί)
  • 100 γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 γιαούρτι 2% ή 5% λιπαρά
  • 10 γρ φύλλα ζελατίνης
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι  ή  1 πορτοκάλι
  • 10 με 20 σταγόνες υγρή στεβια 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ με νερό τα φύλλα ζελατίνης για 3 λεπτά

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και οταν ζεσταθεί αρκετά ( όχι να βράσει ) στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα.

Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά

Κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το καυτό γάλα και την ζελατίνη.

Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει εντελώς .
Ρίχνουμε μέσα και το ξύσμα απο λεμόνι ή πορτοκάλι 
επίσης και το υγρό που αφήσαμε απο το coconut milk 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 με 10 λεπτά


Πρέπει να έχουμε απο βραδύς στο ψυγείο το coconut milk ή την morfat cream 

1 . Αν επιλέξουμε coconut milk βάζουμε στο μπολ του μίξερ το πάνω μέρος που έχει πήξει και αφήνουμε στην άκρη το υγρό
Βάζουμε την υγρή στεβια και χτυπάμε να αφρατέψει

Αφαιρούμε τον κάδο απο το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και με σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά

Αφού έχει κρυώσει ελαφρώς το μείγμα στο κατσαρολάκι το ρίχνουμε και αυτό μέσα ενώ με την σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και πολύ καλά !!

Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες !!

2. Αν επιλέξουμε να βάλουμε την φυτική κρέμα morfat cream την αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ και χτυπάμε με στεβια να αφρατέψει 

Βάζουμε σε μπολ με νερό τα φύλλα ζελατίνης για 3 λεπτά

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και οταν ζεσταθεί αρκετά ( όχι να βράσει ) στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα.

Ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά

Κόβουμε την λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι με το καυτό γάλα και την ζελατίνη.

Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει εντελώς. 
Προσθέτουμε το ξύσμα απο 1 λεμόνι ή 1 πορτοκάλι 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 5 με 10 λεπτά

Ρίχνουμε μέσα στον κάδο του μίξερ που έχει χτυπηθεί η φυτική κρέμα το γιαούρτι, χτυπάμε  και σιγά σιγά το μείγμα απο το κατσαρολάκι που θα έχει κρυώσει ελαφρώς ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για 2 με 3 λεπτά ακόμα

Μοιράζουμε σε ποτήρια και βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες !!


Γαρνίρουμε αν θέλουμε με γλυκό κουταλιού με στεβια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...