εκτυπωση

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΠΑ ΒΡΩΜΗΣ


ΑΛΜΥΡΗ ΚΡΕΠΑ ΒΡΩΜΗΣ 

ΥΛΙΚΑ
  • 1 αυγό & 1 ασπράδι
  • 2 κ.σ. βρώμη περασμένη από το μούλτι
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι - πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
  • 1 κ.γλ γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ μουστάρδα
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι...
Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά για την κρέπα και ψήνουμε στο τηγάνι μας μοιράζοντας το μείγμα στα 2 ( να βγουν 2 κρέπες) ψήνοντας 1 λεπτό από την μια μεριά,γυρίζουμε με την σπάτουλα,άλλο 1 λεπτό από την άλλη...
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα και το απλώνουμε πάνω στην 1 κρέπα..
Βάζουμε πάνω τις φέτες γαλοπούλας και σκεπάζουμε με την άλλη κρέπα..
Ρολάρουμε απαλά και έτοιμη!!!
Ενα υπέροχο και πλούσιο πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε για πρωινό ή κυρίως γεύμα μαζί με μια σαλάτα!!!
 

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΤΑΧΙΝΙ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΤΑΧΙΝΙ 

ΥΛΙΚΑ
  • τορτίγιες ολικής
  • μπανάνες
  • ταχίνι ολικής ή φυστικοβούτυρο
Παίρνουμε 1 τορτίγια ολικής άλεσης την αλείφουμε με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο και βάζουμε στην άκρη μια ολόκληρη καθαρισμένη μπανάνα..Τυλίγουμε και...έτοιμο το πιο υπέροχο σνάκ 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ...!!!!

ΥΛΙΚΑ ( για 8 κομμάτια )
  • 4 μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ.τσ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα 
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι - πιπέρι καγιέν
  • 1 ξυλάκι κανέλα - 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 4 φέτες τυρί για τόστ με λίγα λιπαρά

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ
  • 1 ποτήρι άπαχο γάλα
  • 2 κ.σ. βρώμη  περασμένη στο μούλτι (σκόνη)
  • 1 αυγό
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. τριμμένο άπαχο τυράκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο 

Βάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες άφού κόψουμε το κοτσάνι σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νεράκι και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα..Χύνουμε το νερό και τις κόβουμε οριζόντια..
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε τις κομμένες μελιτζάνες και με ενα πινέλο τις λαδώνουμε καλά και από τις 2 πλευρές....πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 15 λεπτά...σβήνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε μέσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα..
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά έως να μαραθούν..Ρίχνουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τον κιμά κοτόπουλο..Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς 
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα , 1 φλ.τσ. νερό ,τον μαιντανό , κανέλα και γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως να πιει όλα του τα υγρά..
Βγάζουμε τώρα απο τον φούρνο το ταψί με τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι κάνουμε στο κέντρο γουβίτσα..Τις μεταφέρουμε σε άλλο ταψί χωρίς λαδόκολλα και τις γεμίζουμε με τον κιμά κοτόπουλο....Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την μπεσαμέλ βρώμης!!!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα - την βρώμη - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - αυγό ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ανάβουμε την φωτιά..Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε έως να πήξη..Προσθέτουμε το τριμμένο τυράκι και αποσύρουμε..
Βάζουμε πάνω απο τις γεμισμένες με κιμά μελιτζάνες απο 1 κουταλιά μπεσαμέλ..
Κόβουμε τις 4 φέτες τυρί του τόστ στα 2 οπότε έχουμε 8 κομμάτια..Βάζουμε λοιπόν από 1 πάνω από την μπεσαμέλ..Τρίβουμε 1 ντομάτα σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλ.καφέ νεράκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο ταψί...Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 - 30 λεπτά..
Ενα υπέροχο και πολύ-πολύ λάιτ αγαπημένο φαγητό!!!!

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ - αν επιλέξουμε αντί μπεσαμέλ βρώμης να βάλουμε μπεσαμέλ γιαουρτιού τότε χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμο (δεν βράζουμε!!)   

 ..........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ........

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ



ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΛΕΥΚΟΣΑΡΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ- 
5 ροδάκινα λευκόσαρκα καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μουλτι
1 κ.σ.στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 

6 φύλλα ζελατίνης των 2γρ (15γρ)
1 κουτί εβαπορέ λαιτ παγωμένο(2 ώρες στην κατάψυξη)
2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ζελατίνη σε ενα μπολ με παγωμένο νερό
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό ροδάκινου με την στεβια και το ζεσταίνουμε καλά (οχι να βράσει)
Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την βάζουμε στο μείγμα ροδάκινο+στέβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2 λεπτά και αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει
Αφού εχει κρυώσει ρίχνουμε το παγωμένο εβαπορέ και τα γιαούρτια
Ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθεί και μοιράζουμε σε φορμάκια ή μεγάλη φόρμα
Το βάζουμε στο ψυγείο και ..........


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.!

ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΝΤΟΜΑΤΑ

ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ..!!!!

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ μικρές καθαρισμένες γαριδούλες 
  • 1 κ.σ. κουρκουμά σκόνη
  • 3 ντομάτες τριμμένες ή 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ούζο ή τσίπουρο ή ρακί
  • αλάτι - πιπέρι
 
  Σε ένα τηγάνι ( κατά προτίμηση γουόκ ) βάζουμε τις γαριδούλες αφού τις έχουμε πλύνει και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους...ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το κρεμμύδι τριμμένο και το σκόρδο σε φετάκια..Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι - κουρκουμά..Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν ολα μαζί σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά..( δεν προσθέτουμε νερό)
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!!! το συνοδεύουμε με ζυμαρικά ολικής τα οποία τα έχουμε βράσει τα έχουμε σουρώσει και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις έτοιμες γαρίδες ώστε να ανακατευτούν καλά όλα μαζί..

......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.......

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 20 πορτοκάλια μικρά (για στύψιμο )
  • 150 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 150 γρ ζάχαρη καρύδας
  • χυμός απο 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 βανίλιες

Πλένουμε καλά και ξύνουμε απ έξω όλα τα πορτοκάλια..(το ξύσμα φυσικά δεν το πετάμε!!!το βάζουμε σε ταπεράκι και στην κατάψυξη για να το έχουμε όταν χρειαστούμε σε κάποιο γλυκό)

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό

Οταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και μετά χύνουμε το νερό


Ξεπλένουμε τα πορτοκάλια μας με κρύο νεράκι και ΑΝ θέλουμε τα κόβουμε στην μέση ώστε να βγάλουμε τα κουκούτσια που τυχών να υπάρχουν (εγώ έκοψα τα μισά) και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό - κανέλα - στέβια  και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά

Αφήνουμε 1 βράδυ έτσι την κατσαρόλα με τα πορτοκάλια και την άλλη μέρα προσθέτουμε τις βανίλιες - λεμόνι και την ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη)

Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά έως να πήξη το σιροπάκι μας!!

Βάζω μαζί με την στέβια και ζάχαρη καρύδας γι αυτο τον λόγο...για να πήξη το σιρόπι και να διατηρηθεί περισσότερες μέρες στο ψυγείο

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκάκι μας σε μεγάλο μπολ και στο ψυγείο

Το απολαμβάνουμε σκέτο ή πάνω στο παγωτό μας ή φτιάχνοντας μια ωραία τάρτα πορτοκάλι...
( σύντομα θα σας βάλω συνταγή!!!)

   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ





Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΖΕΛΕ


 ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΖΕΛΕ....ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ...

ΥΛΙΚΑ
  • 1 συσκευασία ζελέ χωρίς ζάχαρη ( ότι γεύση θέλετε)
  • 1 κούπα καυτό νερό
  • 1 κούπα κρύο νερό
  • 1 κούπα γιαούρτι 2%
Είναι από τα γλυκάκια που κάνω πολύ συχνά το καλοκαίρι   γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο - γρήγορο  οικονομικό και με ελάχιστες θερμίδες!!!
 
Σε ένα μπολ βάζουμε το καυτό νερό και διαλύουμε πολύ καλά με το σύρμα την σκόνη ζελέ
Προσθέτουμε το κρύο νερό και το γιαούρτι ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά
Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον..Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με φρούτα ή με σιρόπι αγαύης -χαρουπόμελο...

 ......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.......

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...